Street food er altså mad, man kan spise på gaden eller fartenStreet food er altså mad, man kan spise på gaden eller farten

Der er ingen tvivl om, at Street food er kommet til Danmark for at blive. Det er typisk billig og hurtig mad. Ret ofte er det også frisklavet mad. Om maden også et hjemmelavet, er et andet spørgsmål. For det er den kun relativt sjældent. Desværre. Men det kan måske skyldes, at vi her i landet, og især i Aarhus, ikke har tradition for street food, ud over vores pølsevogne. De er der heldigvis stadig, men langt fra i det antal som vi så tidligere.

 

 

 

Streetfood er ikke “kun” mad fra foodtrucks

I Asien og Mellemøsten for eksempel er der små boder i alle mulige afskygninger, som laver street food. Ofte hjemmelavet mad efter egne opskrifter, som ikke smager som den mad, de andre laver. Det sker desværre ret sjældent i Danmark, da det er lettere og billigere at servere maden fra en plastikspand. Desværre. Men der er nogle få steder, som laver deres Street food-retter fra bunden, og det kræver respekt. Men selv på de store streetfoodmarkeder er meget lidt lavet fra bunden. Noget af det mad, som egner sig fortræffeligt som street food, er shawarma. Det går hurtigt at lave, og det er let at spise. I Aarhus er der kommet rigtig mange, som laver “ruller”, og hvor størstedelen selv laver deres spyd. Der er faktisk en oversigt over dem, som laver shawarma i Aarhus her:

 

 

 

Kold eller varm street food

Som tidligere nævnt er streetfood noget, man spiser på gaden, som spises håndholdt, og som leveres hurtigt. Et godt eksempel er en sandwich. Måske ikke så typisk på nær en Banh mi sandwich. Aarhus har et hav af steder, som laver sandwich. Både de hjemmelavede, hvor alt er hjemmelavet og dem, hvor alt kommer fra fødevareindustrien, og man kun skal samle dem. Hvis man mangler et overblik over dem, som laver sandwich i Aarhus, så se lige guiden her: Det skal dog siges, at der ikke er et overblik over, hvem der laver deres sandwich fra bunden, og hvem der ikke gør. Men der arbejdes på en guide udelukkende til dem, som laver deres mad selv.