Sommeraktiviteterforboern.dk Artikler Undgå indbrud og tyveri når du er på ferie

Undgå indbrud og tyveri når du er på ferieUndgå indbrud og tyveri når du er på ferie

Skal du på ferie i 2022? Så kan du i denne artikel finde nogle gode tips, tricks og produkter til, hvordan du undgår at få dig en grim overraskelse, når ferien slutter, og du atter kommer hjem igen.

Danmark er et af de lande i Europa, som hvert år oplever nogle af de allerhøjeste indbrudsrater, og dette er selvfølgelig en skam. Indbruddene finder som oftest sted, når beboerne ikke er hjemme, og tyvene er ganske udspekulerede. De kan gerne overvåge et hus i dage eller ugevis for at sikre sig, at husets beboere er væk, og at de derfor har muligheden for uforstyrret at tømme det for værdigenstande.

Derfor er der også en række gode råd, som alle bør følge, når det kommer til at minimere risikoen for indbrud og tyveri under ferien, uanset hvor længe den er, eller hvor langt væk du skal. Først og fremmest er ordninger som for eksempel Nabohjælp storartede præventive løsninger, der i mange tilfælde skræmmer tyvene væk på forhånd. Derudover er det også bevist, at det har en stor præventiv effekt aktivt at samarbejde med dine naboer om for eksempel at lade dem tænde lyset i forskellige rum på forskellige tidspunkter. De færreste tyver ønsker nemlig heldigvis at begå indbrud i et hjem, som ikke er tomt.

Et andet tip til dette er for eksempel at lade en bil stå i indkørslen, hvis du har to eller flere, eller alternativt at lade naboen parkere sin bil i din indkørsel, mens du er på ferie. Dette er, ligesom tændt belysning, med til at få huset til at se beboet ud, hvilket naturligvis signalerer, at der er nogen hjemme. Endnu et godt råd er også at undlade at nævne ferien på dine sociale medier, hvis disse ikke er private. Sørg desuden også for, at din postkasse er tømt, inden du tager af sted, og at den fortsat tømmes, mens du er af sted, hvis din ferie er lang. En postkasse der flyder over med breve, aviser og reklamer er nemlig et klart tegn for tyven om, at huset står tomt.

Andre måder, hvorpå du kan få dit hus til at se beboet ud under din ferie, er for eksempel ved også at få dine naboer til at bruge dine skraldespande. En potentiel tyv kan derfor ikke vide sig sikker på, at huset står tomt, ved blot at kigge i skraldespanden over nogle dage. Sørg desuden også for, at gardiner og persienner er trukket fra, selvom det måtte virke uintuitivt at give tyven mulighed for frit at kigge ind ad dine vinduer. Det er nemlig de færreste mennesker, der har gardiner og persienner trukket for hele dagen, og dette ved tyvene altså godt.

Herudover er der de moderne, teknologiske løsninger. I dag er det blevet ganske almindeligt med tyverialarmer af den ene eller den anden art i hjemmet, og det er selvfølgelig heller ingen overraskelse, da disse i dén grad også gør sit for at forhindre potentielle indbrud. Desværre kan disse løsninger også være særdeles dyre, og derfor kan du med stor fordel vælge mere traditionelle sikkerhedsløsninger, som for eksempel diverse sikkerhedsskabe.

Sikkerhedsskabe er jo en meget gammel opfindelse, der fortrinsvist så sin største brug i den analoge tidsalder før videoovervågning, men de tjener ikke desto mindre et glimrende formål den dag i dag, da de faktisk kan være en ualmindelig billig forsikring, når det kommer til at opbevare dine værdigenstande sikkert. Sikkerhedsskabe kan du nemlig få i forskellige sikkerhedsgrader, vægtklasser og størrelser, og du kan derfor for eksempel placere dem i bunden af et integreret skab, sådan at de både gemmer og værner om værdigenstande.

Med det rette sikringsskab kan du opnå en høj grad af tryghed, når du tager af sted på ferie. Sikringsskabe kan nemlig typisk fås i et udvalg af størrelser, der gør dem velegnede til forskellige brugsmål, alt efter hvor du ønsker at opbevare skabet, såvel som alt efter hvad du ønsker at opbevare i skabet. Herudover er de typisk også forberedt til fastboltning i gulvet, hvilket sikrer endnu mere tryghed, selv hvis skabet er godt skjult.

Et alternativ til sikringsskabet er en indmuringsboks, som er en særlig type sikringsskab, der er skabt til indmuring i en væg. På denne måde opnår du en dobbelt sikkerhed i form af, at skabet til hver en tid er skjult, men også i form af at det er ekstraordinært svært at fjerne fra hjemmet.

 

Related Post