Sommeraktiviteterforboern.dk Artikler Når vejret er til udendørs leg – hvad end det regner eller solen skinner

Når vejret er til udendørs leg – hvad end det regner eller solen skinnerNår vejret er til udendørs leg – hvad end det regner eller solen skinner

Der er ikke noget, der er meget bedre end at komme ud for at mærke vinden i håret og føle, hvordan kinderne farves røde. Og derfor er der især mange børn, der elsker at komme ud i det fri for at lege og for at lade fantasien få frit løb.

Det er nemlig lige præcis det, som legen kan. Udover at det er forbundet med masser af sjov, så er det også her, hvor man har lov til at være kreativ og få det meste ud af det mindste. Derfor er fantasien i centrum.

Slip skærmen og kom udenfor!

Og at komme ud er altid sundt. Det er godt for krop og sind, og med den tid vi lever i, i dag, hvor der er mange – store som små, der har en tendens til at opholde sig meget indendørs blandt andet foran de mange forskellige skærme, handler det blot om at omfavne alt den leg, der kan foregå ude i det fri.

Og det er lige meget, hvordan vejret er. Når der regner, handler det blot om at få gummistøvlerne på og hoppe løs i vandpytterne, mens meget leg kan foregå med netop vand, når solen bager. Vejret skal derfor ikke begrænse din udendørs leg med dine børn.

Når fantasien får frit løb, kan det mindste blive til det største

Hvis det er noget, som du kan nikke genkendende til, så kan det være, at du kender de mange forskellige lege. Det kan være løbehjulet, der pludselig bliver til en rumraket, der skal lande på månen, det kan være bolden, der bliver til en farlig drage, som alle skal undgå, eller måske er det huerne, der med ét er blevet til skudsikre hjelme, fordi der skal leges politi og røvere, cowboyer eller andet.

Både løbehjul, bolde og huer samt skudsikre hjelme kan købes online. Køb din hjelm her.

Skudsikre hjelme er også gode at have, hvis nu du har med større børn at gøre, og I spiller for eksempel paintball eller lignende. Paintball er rigtig sjovt, men det er knap så sjovt at blive ramt i hovedet, og her er de skudsikre hjelme gode. Skudsikre hjelme beskytter hovedet, så man altid kan føle sig sikker, selv i de vilde lege. Skudsikre hjelme kommer i flere variationer og prisklasser, så det er op til dig, hvad dit behov er.

Når voksne leger med

Legene kan leges alene, eller de kan udforskes med en masse venner. Derfor er der heller ikke noget, der er meget bedre, end når du vælger at tage del i legen. Det at få de voksne med og de for alvor helliger sig til det, der foregår, er noget, der kan give legen masser af karakter.

Derfor vil du hurtigt opdage, hvordan latteren tager til, og glæden inden ende vil tage, når først du også suser af sted som en rumraket, kaster om dig med farlige drager eller tager de skudsikre hjelme på for at beskytte dig mod farlige røvere.

Nyd legen og nuet udendørs

Og det er faktisk ikke kun en fordel for børnenes leg. Som voksne kan det også være sjovt til tider at slippe tøjlerne og blot lade sig rive med. Det er en stund, hvor hverdagens trivialiteter bliver lagt på hylden, og hvor man i samspil med sine børn kan nyde hverdagen på en anden måde.

Og så skal vi heller ikke glemme, at det er sundt at komme uden for – for alle.

For dig handler det derfor om en stund at lade barnligheden råde. Det er helt sikkert noget, du vil komme til at nyde.

Find det praktiske tøj frem

Så se at få det rette tøj på der passer til vejret, hvad end det skal være den lune jakke, de vandtætte bukser eller badetøjet. Det er nemlig tid til leg. Og brug hvad du har liggende hjemme, lige fra legetøj til husholdningsgenstande – for når fantasien først flyder, er der ingen grænser for, hvad der kan komme til at ske, og derfor kan tages i brug og pludselig få en helt anden funktion.

Ude i det fri er der ingen rammer. Oplev derfor legens mange glæder i haven, skoven eller på stranden. Den friske luft, det gode vejr (hvad end det er regn eller sol) og samværet med dine børn er noget, der altid skal prioriteres i en ofte lidt for travl hverdag.

Related Post