Sommeraktiviteterforboern.dk Artikler 5 råd til at få mest ud af sommerferien sammen med børnene

5 råd til at få mest ud af sommerferien sammen med børnene5 råd til at få mest ud af sommerferien sammen med børnene

Sommeren nærmer sig, og det betyder sol, varme og ferie med børnene. Men hvad skal i få ferien til at gå med? Det kan virke overvældende at planlægge sin og børnenes sommerferie. Det er derfor en god ide at planlægge nogle ting på forhånd. Så er I også sikre på at få mest muligt ud af det, og at børnene ikke bliver alt for rastløse.

Vi har samlet nogle ideer og gode råd til at få det bedste ud af jeres ferie sammen, hvor der både er tid til eventyr og afslapning.

1. Bilferie rundt i Danmark

Bilferier har været en dansk favorit i mange år, hvad enten det er til fjerne lande eller en mini bilferie rundt i Danmark. Har i ikke tid eller et budget til at rejse til udlandet i sommerferien, kan i bruge sommeren på at udforske det danske landskab sammen med familien. I kan køre til toppen af Danmark og udforske området der inspirerede Skagensmalerne, eller besøge det idylliske Møns klint, og se om i kan finde forstenede fossiler af dyr. Om det er en dags-tur eller en længere tur, så er det bestemt værd at bruge tid i det danske land. Det kan være en god ide at pakke bilen med rigeligt underholdning til børnene, for at undgå både skænderier og rastløshed på køreturen.

2. Aktiviteter der får pulsen op

Selvom sommerferien er til afslapning, kan det være en god ide at holde sig aktiv, både forældre og børn. I kan derfor planlægge både store og små aktiviteter, som kan holde jer i gang.

Har i en have eller en fælles gård kan i planlægge aktiviteter såsom vandballon kampe, en skattejagt eller en udfordringsbane. Det kræver mere tid og planlægning, men disse aktiviteter vil med garanti hitte hos børnene. En simpel gåtur i naturen kan også være en god ide. Hvad enten det er ved stranden, i skoven eller bare i kvarteret, kan det være dejlig forfriskende. I kan altid finde på små lege hen ad vejen, for at gøre gåturen lidt sjovere. Eksempelvis hvem der kan finde flest firkløvere. Der er masser af muligheder, og det er kun fantasien der sætter grænser.

3. Strandturen

Vil i hellere lave nogle mere afslappende aktiviteter kan i selvfølgelig bruge de mange badestrande i Danmark. Det er den helt klassiske sommeraktivitet, men den hitter hver gang. Pak solcreme, badetøjet og en picnickurv, og tag en tur til den nærmeste strand. I kan lede efter muslinger, bygge et sandslot eller bare have det sjovt i vandet.

4. Kulturelle oplevelser

Selvom børnene har fri fra skole, kan det ikke skade at lære. Der er massere af historiske bygninger, zoologiske haver og museer, som er værd at besøge rundt omkring i Danmark. Mange kombinerer både sjov og læring. I sommerferien bliver der ofte arrangeret specielle arrangementer for børn og voksne i alle aldersgrupper, og det er derfor bestemt værd at undersøge.

5. Tid til jer selv

Sommerferien er ikke kun for børnene. Det er også vigtigt at tage tid til sig selv, og genoplade batterierne. Så send børnene til en overnatning hos bedsteforældrene og tag en aften for jer selv.

Hvis i ikke har lyst til at forlade jeres hjem, kan i planlægge en dag med luksus behandlinger i jeres eget hjem med eksempelvis lækre hudpleje produkter, massageapparater og hyggelig stemning. Det kan være hårdt at rende rundt med børnene og være aktiv dag ind og dag ud. Det kan derfor være tiltrængt med lidt luksus en gang i mellem. Har I trætte muskler efter en lang biltur eller en aktiv dag med børnene, kan massageapparater hjælpe med at lindre smerten. Massageapparater kan hjælpe med ømme eller spændte muskler, men massageapparater kan også bare bruges til en rar og afslappende behandling.

I kan med fordel investere i et eller to massageapparater til hjemmet, som kan bruges året rundt. Massageapparater kan variere meget i pris alt afhængigt af hvor meget du er villig til at bruge og hvilke funktioner du ønsker at massageapparaterne skal have. Lav eller bestil noget lækker mad, åben en god flaske vin, sæt en god film på og nyd lidt alene tid sammen.

Related Post