Sommeraktiviteterforboern.dk Artikler Sådan kan du spare op til ferien

Sådan kan du spare op til ferienSådan kan du spare op til ferien

Med et blødgøringsanlæg fra Aqua Danmark får du mange besparelser i boligen. Det er f.eks. besparelser på din varmeregning, rengøringsmidler og vedligeholdelse af dine vand drevne hårdhvidevarer og husholdningsapparater. Disse besparelser kan du nu bruge som opsparing til din ferie.

Hvad er et blødgøringsanlæg?
Et blødgøringsanlæg fra Aqua Danmark DK fjerner kalken i dit vand. Det skal opsættes der hvor vandet kommer ind i din bolig og skal tilkobles vand, el og afløb. Det er vigtigt at det er en autoriseret VVS’er som opsætter dit anlæg. Et blødgøringsanlæg fungerer via ionbytning, som er en nem og kvalitetstestet teknologi på hvordan man bedst muligt fjerner kalken i vandet. Hvis du vælger et blødgøringsanlæg fra Aqua Danmark, så er de alle godkendt til drikkevand, for dette er selvfølgelig vigtigt i forhold til at implementere det i dit hjem. Når anlægget er oppe at køre, er det eneste du skal gøre at påfylde salttabletter, som anlægget bruger for at udskille kalken. Derudover anbefales det at få et årligt servicetjek af anlægget. Dette skyldes at anlægget producerer kalkfrit vand til alt i din bolig inkl. dit drikkevand. Det er derfor vigtigt at anlægget tjekkes og renses så ikke drikkevandet bliver bakterieramt.

Hvordan sparer jeg penge på varmeregningen?
Når du har kalkfrit vand i din bolig sætter der sig ikke kalkaflejringer i din varmtvandsbeholder. Hvis du har meget kalk i vandet og det sætter sig i varmtvandsbeholderen, bruger den en masse unødvendig energi på at opvarme både kalken og vandet. Kalken kommer til at være i vejen for opvarmningen, og med tiden vil kapaciteten af vandmængden i beholderen blive mindre fordi der ophober sig kalk. Det samme gælder når vandet kommer ud i rørene. Der skal bruges en masse energi på at varme kalken op før at varmen når ud gennem rørene. Faktisk kan du spare op til 30% på din varmeregning ved at have kalkfrit vand i rørene.

Hvordan sparer jeg penge på rengøringsmidler?
Det kalkfrie vand gør at der ikke i lige så høj grad kommer kalk aflejringer på fliser, armaturer, elkedel, kaffemaskine, toilet, vask osv. Det gør at du ikke skal gøre lige så ofte rent og du kan slippe for at købe afkalkningsprodukter og spare på rengøringsmidlerne. Derudover kan du bruge mindre sæbe når du er i bad og mindre vaskemiddel og opvasketabs m.m. i vaskemaskinen og opvaskeren. Dette er på årsbasis en ret stor besparelse på almindeligt husholdningskøb.

Hvordan sparer jeg penge på vedligeholdelse?
Når der ikke samler sig kalk i rør, dysser, slanger og filtre så virker f.eks. din vaskemaskine, opvasker, kaffemaskine og armaturer i længere tid. De skal ikke vedligeholdes i samme grad og heller ikke udskiftes lige så ofte, da de slides mindre. Levetiden kan faktisk forlænges i op til 5 år på dine vand drevne hårdhvidevarer og husholdningsapparater.

Så spar dine penge og nyd din ferie.

Related Post