Sommeraktiviteterforboern.dk Artikler Der er stor forskel på tandlægepriserne når du er på ferie

Der er stor forskel på tandlægepriserne når du er på ferieDer er stor forskel på tandlægepriserne når du er på ferie

Skal du på en ferie? Driller dine tænder dig i hverdagen, og du er bekymret over, hvordan du skal håndtere det væk hjemmefra? Tandpleje er essentielt uanset om du er derhjemme eller på ferie. Det er irriterende at stå med tandproblemer, når du er afsted på ferie. Du aner ikke, hvor du kan komme til tandlæge. Du aner heller ikke, hvad prisen kommer til at lyde. Især hvis du er i udlandet. En sjov ferieaktivitet er i hvert fald ikke at bekymre sig over tandlægebesøg. Derfor er det en god ide at være forberedt. Specielt hvis du eller dem, du rejser med, døjer med tænderne.

Få tips og tricks til hvordan du og din familie bedst tager jer af jeres tænder, når jeres sædvanlige tandlæge ikke er til rådighed. Så er du sikret en god og afslappende ferie.

Husk at pakke din tandpleje

Det er en god ide at lave en pakkeliste, når du skal afsted. Tandpleje er et punkt på listen, som burde blive prioriteret. Det er ikke altid nemt at tage den elektriske tandbørste med. Derfor kan du bringe noget tandtråd sammen med en almindelig tandbørste, for at sikre dig at dine og dine børns tænder forbliver sunde.

Klorhexidin er et produkt, som er en god tilføjelse til toilettasken. Hele familien kan skylle munden med dette produkt og få renset munden godt. Det er billigere end at skulle betale for et spontant tandlægebesøg i udlandet.

Det er nemmere at undgå tandlæge besøg, hvis du sørger for at holde tænderne fine og rene. Selvom du er på ferie, er det stadig essentielt at børste tænder to gange dagligt. Dette gælder for hele familien. Det kan endda være, at de mindste i familien skal have ekstra hjælp i ferieperioderne.

Gå på jagt i ferieområdet

Når ferien endelig kommer, gælder det om at opleve så meget så muligt. Ofte når man er på ferie, lærer man feriestedet godt at kende. I løbet af ferien er det derfor en god ide at holde udkig efter butikker, hvori du og din familie kan købe essentielle produkter. Dette gælder for eksempel solcreme og underbukser, men også tandpasta og tandbørster. Hvis du mister din tandbørste, er det rart at hurtigt kunne finde et sted at købe en ny.

Det er vigtigt, at I ikke holder jer tilbage på jeres ferie. I er jo taget afsted af en grund. Det er tiden, hvor I som familie skal opleve og udforske noget nyt.

Imens du og din familie laver sjove ferieaktiviteter, så som at bade på stranden og tage i zoologiske have, er det en god ide at være på udkig. Kig efter steder hvor I kan supplere jeres toiletsager op.

Ferie rig på god mad

En ferie kommer sjældent uden god mad og masser af det. Det er vigtigt ikke at være bange for at gå på opdagelse i feriestedets lækkerier. Dette er nemlig også en sjov oplevelse for hele familien. Derfor indtager I måske også mere sukker end normalt. Det er ikke sjovt at sætte en stopper for den lækre mad ved hotelbuffeten. Det er vigtigt at passe godt på dine tænder, når du spiser mere sukker end du plejer. Specielt børn elsker som regel sukker, og det er spændende at prøve nye søde sager fra nye steder. Bring eventuelt sukkerfri tyggegummi når du er væk fra dit bosted. Det er ikke perfekt, men det kan hjælpe med at rense dine tænder en smule på farten.

Undersøg dine muligheder

Hvis det er relevant for dig, så undersøg dine tandplejemuligheder de steder du skal besøge. Du kan blive overrasket over prisen. Tandlæger kan arbejde anderledes på feriestedet end derhjemme så vær tålmodig. Du burde overveje at tjekke, hvordan din tandplejeforsikring fungerer væk hjemmefra. Du kan også snakke med din tandlæge om, hvad du skal gøre i en nødsituation. Dette er især gældende, hvis du ofte har brug for professionel tandpleje. Husk også at tandpleje for børn i Danmark er gratis, men det er det ikke nødvendigvis der, hvor du rejser hen.

Tandproblemer skal ikke sætte en stopper for dine ferieaktiviteter. Det er dog en god ide at være forberedt, så du ikke skal bekymre på din ferie.

 

Related Post